Sosyal Medya

Dünya

Almanya’da Türk ve Kürtler arasında çatışma endişesi

Almanya’da yayımlanan haftalık Der Spiegel dergisi, Baden-Württemberg eyaletindeki Eyalet Kriminal Dairesi’nin (LKA) Türk ve Kürt silahlı grupların çatışma ihtimalini engellemek için güvenlik alarmı verdiğini yazdı.



Türk milliyetçilerinin oluÅŸturduÄŸu ‘Osmanen Germania Box-Club’ (Osmanlı Cermanya Boks Kulübü) isimli çete ile PKK destekçisi ‘Bahoz’ isimli çetenin, Türkiye’nin güney doÄŸusunda terör örgütü PKK ile yaÅŸanan çatışmalar nedeniyle Almanya’da silahlı çatışmaya girmesinden endiÅŸe ediliyor. Bu durum, Almanya’da Türkiye’deki siyasi olayların ülkeye taşınmasına bir örnek olarak gösteriliyor. Stutgart ve Hessen kentinde iki grup arasında halihazırda sürtüşmeler yaÅŸandığı ifade ediliyor. 

Bahoz ve Osmanen Germania Box-Club isimli çetelerin silahları bulunduÄŸu ve ünlü organize suç çetesi ‘Hells Angels’a benzer ÅŸekilde hiyerarÅŸik bir yapıya sahip olduÄŸu belirtiliyor. Darbe giriminin ardından 31 Temmuz’da Köln’de 30 bin kiÅŸinin katılımıyla düzenlenen demokrasi mitingi ve ülkede zaman zaman açığa çıkan Türk-Kürt gerginliÄŸi, Türkiye’deki geliÅŸmelerin ülkeye sirayet etmesi gerekçesiyle Alman siyasileri rahatsız ediyor. Almanya’da, iktidardaki Hıristiyan Demokrat BirliÄŸi (CDU) ve Hıristiyan Sosyal BirliÄŸi (CSU) partilerinin hazırladığı yeni bir güvenlik yasa taslağında, Almanya’da yaÅŸayan göçmenlere çifte vatandaÅŸlık hakkının iptal edilmesi maddesi de yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.